SPORTVLOER TEGELS

Welke dichtheid/persing heb ik nodig?
De hardheid van de tegels wordt aangegeven in dichtheid of densiteit. Voor tegels die gebruikt worden voor fitness of crossfit heeft u minimaal een densiteit nodig van 900kg/m3. Er worden veelal goedkopere tegels aangeboden met een densiteit van 800kg of minder. Dit zijn speelplaatstegels of terrastegels. Deze zijn niet geschikt voor fitness of crossfit! 

Wat voor gewichten gaat u gebruiken in de sportschool?
Afhankelijk van hoe zwaar de gewichten zijn kunt u kiezen uit verschillende diktes:

15mm dik: maximaal tot 140 kg per gewicht
20mm dik: maximaal tot 180 kg per gewicht
43mm dik: maximaal tot 200kg per gewicht

Tegels voor fitness of crossfit zijn niet geschikt om te gebruiken voor vechtsportoefening. De antislip eigenschappen van de tegels beperkt de vrijving bij de voetwerk.

SPORTVLOER OP ROL

OVER DE GEUR

In Europa is er een beperking in het gebruik van zwavel tijdens het productieproces. Daardoor hebben onze Europese sportvloeren op rol en rubber sport tegels een milde geur die te vergelijken is met een rubberen bal of rubber producten voor de auto-industrie. Rubber is echter nooit reukloos.

RUBBERVLOEREN SCHOONMAKEN

Voor gerecyclede rubbertegels, raden wij aan de kamer gedurende de eerste 2-4 weken goed te ventileren. De gerecyclede rubbergeur is het sterkst wanneer u uw tegels ontvangt. Als u de ramen van de kamer opent en de lucht uit de kamer laat circuleren met een paar ventilators die de geur op natuurlijke wijze zullen helpen afgeven. Hoewel eenvoudig, is dit eigenlijk de eerste en belangrijkste stap in het verminderen van geur in de kamer

De tweede stap is om de vloer grondig te stofzuigen. Er zijn kleine rubberdeeltjes op het oppervlak van de mat en door deze te verwijderen – bij voorkeur met een vacuüm met een klopperborstel – wordt de mat schoongemaakt en de geur minder.

Een milde oplossing van groene zeep vloeistof en water werken om gerecycleerd rubber te reinigen. Zorg ervoor dat u geen te sterke oplossing gebruikt, want u wilt niet dat het schuimt, laat geen residu achter als het droogt.

Als u dat liever heeft. kunt u ook een milde (1% – 2%) oplossing van Simple Green en water gebruiken om de vloer te reinigen. Dit product is een effectieve reiniger voor gerecyclede rubbervloeren, en hun geur helpt de geur van het gerecycleerde rubber te maskeren. Bij alle reinigingsmiddelen is het belangrijk om goed te spoelen en schoon te maken om overtollig water op te ruimen zodat er geen residu achterblijft.

Soms kan fijn stof of vuil in de tegels worden ingebed waardoor ze moeilijker te reinigen zijn. Als dat gebeurt, stofzuig de tegels grondig met een zwaar werkend vacuüm met een klopperborstel om zoveel mogelijk vuil te verwijderen. Reinig met een 1% bleekmiddeloplossing (één dop tot één gallon water) en scrub met een zachte nylon borstel in de richting van het ruitpatroon op het oppervlak van de tegels, ruim het overtollige materiaal op en spoel grondig

– Wat de reiniger ook is, we raden een nylon mop aan – geen katoenen dweil – omdat katoen deeltjes achterlaat.

– Gebruik geen reinigingsmiddelen op basis van petroleum, omdat deze de tegels kunnen beschadigen.

– Gebruik geen schoonmaakmiddelen die een wasmiddel bevatten, want de was kan een opeenhoping van de tegels veroorzaken.

RUBBER TEGELS SNIJDEN